SAMEN UIT, SAMEN THUIS

VEILIGHEID VOOROP

GASMETEN

Vanaf juli 2021

De bedrijfsprocessen van TTN B.V. behelzen voor een groot deel het verwerken van zeecontainers. Naast de administratieve afhandeling die hierbij komt kijken, streven wij ernaar om het gehele proces zoveel mogelijk in eigen beheer te houden. Dit betekent dat wij bijvoorbeeld altijd met vaste vervoerders rijden maar ook dat we vanaf heden het gas meten van zeecontainers kunnen uitvoeren op ons eigen terrein.

WAAROM GASMETEN?

Als u werkzaam bent in het zeecontainer vervoer dan is dit natuurlijk gesneden koek, toch leggen we hier graag uit waarom het gasmeten van zeecontainers een belangrijk onderdeel is van de logistieke keten.

In het verleden zijn er (ernstige) incidenten geweest met lichamelijk letsel. Incidenten die te herleiden waren naar het werken in een zeecontainer die te hoge concentraties schadelijke gassen bevatte. Mede hierdoor heeft de overheid besloten dat de toezicht op het openen en werken in zeecontainers aangescherpt diende te worden.

Sommige schadelijke gassen in de zeecontainer, zijn daar aanwezig omdat de producten vanaf de fabriek nog “werken”. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zeecontainer die gelijmde goederen zoals schoenen bevat. Door het uitharden hiervan kan er in de afgesloten zeecontainer een hoge concentratie van schadelijk gas vrijkomen. In andere gevallen kan de container soms bewust worden gegast. Dit om ongedierte en bederf van gevoelige producten te voorkomen. Fabrikanten overzee proberen het gassen van een container op een dusdanige manier uit te voeren dat tegen de tijd dat de container op haar eindbestemming aankomt, het gas is uitgewerkt. In de praktijk blijkt echter dat er vaak toch een te hoge concentratie schadelijk gas achterblijft.

Containers laden in de haven | TTN B.V.

DE GASMETING GEEFT TE HOGE WAARDEN AAN, WAT NU?

 

Als de container gemeten is door onze gasmeettechnicus en de luchtkwaliteit is voldoende om te werk te gaan in de container, dan wordt de container “vrij gegeven”. Uiteraard wil het ook voorkomen dat de luchtkwaliteit nog niet voldoende is om de container te betreden. In dat geval zal er ontgast moeten worden. Bij TTN B.V. dragen wij er zorg voor dat uw zeecontainer in de buurt ontgast kan worden!

GASMETEN, GEWOON BIJ TTN B.V.

Door middel van het meten van de luchtkwaliteit van de container alvorens de deuren te openen, verminderen we dus risico’s voor werknemers. TTN B.V. heeft de kennis en techniek in huis om voor u als vervoerder of opdrachtgever een gasmeting op afspraak uit te voeren bij ons bedrijfsterrein in Neerijnen.

OFFERTE AANVRAGEN Gasmeten op uw locatie
T.A.D , 1 van de vaste charters van TTN B.V.

Een container laten gasmeten?

MAAK EEN AFSPRAAK

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken om uw zeecontainer te laten meten? Neem dan contact met ons op, wij plannen uw container graag in voor onze gecertificeerde gasmeter!

Contact opnemen